Hårinpackning

I morgon måste jag verkligen komma ihåg att köpa en hårinpackning. Håret har blivit väldigt ljust och framförallt sprött. Jag känner inte riktigt att jag vill gå och klippa mig än, var ju hos SaschaJuan ganska så nyligen och försöker få håret att växa ut lite.

Jag tänkte prova den nya hårinpackningen från L'Oreal, Noctogenist. Oftast tycker jag att det är svårt att hitta en bra inpackning som gör håret tillräckligt mjukt och följsamt utan att tynga ner håret. Mitt hår är ju dessutom så lockigt att det ser extra trassligt ut. Jag skulle vilja hitta en inpackning som gör att lockarna defineras.

Hängkorgar

På eftermiddagen ringde förra helgens date och frågade hur jag mådde, om migränen hade släppt. Det tycker jag var riktigt gulligt gjort av honom, även om han redan tidigare visat sig ganska rar. Normalt så brukar jag inte tycka om att blanda arbete med privatliv, men i det här fallet känns det faktiskt helt ok.

Galina har inte hört av sig, men jag antar att hon har fullt upp med arbete.

Eftermiddagen tillbringade jag med en väninna ute på Zetas handelsträdgård, söder om stan. Jag köpte blommor som jag ska sätta i hängkorgar av engelsk modell. Det blir morgondagens projekt att plantera och försöka hänga upp korgarna. Helst ska jag hänga upp korgarna utan att ramla ned själv. Inte alltid helt lätt.

Nu ska jag fortsätta titta på Simon och Thomas på tv3, jag vet inte riktigt om jag skulle vilja ha de båda hemma för att fixa inredningen.............

Underbara sol

Har precis kommit in efter en lång promenad runt Djurgården, nu ska jag koka thé´, värma lite hemmalagad kycklingpaj. Sedan ska jag sätta mig på min underbara balkong och forsätta läsa Unni Lindells Ormbäraren. Så skönt att bara vara.........

Snyggaste korsetten

köpte jag hos Gustaf Melbin. Den har en otrolig passform och ger en grymt snygg midja och höfter.

Eftersom jag redan handlat så mycket underkläder den här månaden så tänkte jag först inte köpa den, men jag kunde helt enkelt inte låta bli, det fanns bara en kvar och precis min storlek.

Det är mycket Moulin Rouge känsla över den. kommer att bli hur snygg som helst med svarta strumpor med bred spets. Har jag sedan mina Salvatore Ferragamo skor till så blir det riktigt feminint och sexigt! Den är av ett märke, Escora, som jag aldrig har hört talas om eller sett här i Sverige



Ett fynd från Christian Dior

Idag har jag gjort ett toppenfynd. En supersnygg sjal i tungt siden från Christian Dior. Milt grå och cremé för att sedan explodera i rosa och turkost.

Jag har länge varit på jakt efter en sjal med turkost i sig men inte lyckats hitta någon som jag tyckt om. När jag strosade längs Västerlånggatan i Gamla Stan idag så gick jag förbi en liten second hand affär som jag sett tidigare, men aldrig varit inne i. Idag kunde jag inte låta bli att slinka in, längst in i butiken hängde ett rack med sidensjalar. Det var rea på dem dessutom, så det blev ju väldigt intressant.

För 350 kr blev godbiten min! I min jakt på en sjal med turkost har jag bl a varit hos Hermes på NK. En sjal där kostar 2 800 kr och hade de haft någon snygg turkos så hade jag köpt den. Jag älskar Hermes, men det ska vara de klassiska modellerna. Nu har jag köpt en oanvänd sidensjal från Dior för en struntsumma.

Gissa om jag är nöjd!


Underbara underkläder från Prima Donna

I går var jag hos Gustaf Melbin i Gamla Stan och hämtade underkläderna som jag hade beställt. Vad kan jag säga annat än att de är så fina, snyggaste röda färgen med ljuvliga spetsar.

Jag köpte en bh med perfect passform, det är inte alltid så lätt att hitta när man har stor byst, jag har 75E och då har jag ändå gjort en bröstförminskning. Till bh:n köpte jag två stycken trosor, en lite lägre och en högre variant. Hur söta som helst! Som pricken över i:et kom den lilla höfthållaren, som kommer att bli så himla snygg med snygga strumpor från Vogue med bred spets. Jag älskar att klä mig feminint!

Fast jag märker att det börjar bli svårt att hitta snygga strumpor, NK hade inga strumpor alls, bara stay ups och det är det värsta jag vet. Det brukar alltid sluta med att de ligger som en liten rosett runt vristerna. Totalt köpte jag underkläder för 3 400 kr och då fick jag ändå 10% rabatt.




Migrän hela helgen

Jag borde ha lärt mig att jag inte kan eller ska dricka röda viner. Men jag kunde bara inte låta bli att smaka ett halvt glas Amarone, ljuvligt, men aj vilken migrän jag fick. Jag kände redan när jag vaknade i lördags morse att jag hade en mördande migrän. Så jag fick vackert tala om för Jonas att han nog inte skulle få njuta av mitt sällskap mer under helgen. Hårfällande eller inte så var han väldigt gullig, han gick på egenhand under resten av helgen, lät mig ligga kvar i hotellrummet, drog för gardinera så att det blev mörkt och bad hotellpersonalen att kolla hur det var med mig då och då under dagen. Han såg till att jag fick i mig min medicin, Maxalt och kallt mineralvatten. I söndags såg han till att vi blev upphämtade av en taxi som körde mig hem. Jag brukar vanligtvis inte låta kunderna veta var jag bor, men i det här fallet så gjorde jag ett stort undantag. Efter att han sett till att jag kommit hem ordentligt gav han sig av till T-centralen för att åka tåg hem till Skåne. I går eftermiddag ringde han och kollade hur jag mådde. I går kväll kom en stor bukett underbara blommor. Dessutom såg jag på mitt konto att han betalat mig för hela helgen, fastän jag inte varit något sällskap under lördagen och söndagen. Jag måste säga att han faktiskt är ett riktigt prinsämne trots att han fäller hår och pratar bred skånska.

Jag har sett henne, Blondinbella,

det är sant, hon finns faktiskt på riktigt. Gick förbi ett utecafé på Birger Jarlsgatan, alldeles i närheten av Stureplan och där satt hon. Först tänkte jag leva upp till mitt namn Wicked Vicky och skriva något elakt, men jag låter bli. Hon är ju trots allt bara 17 år och jag känner henne inte. Har knappt gått utanför dörren idag. Gårdagens lilla dejt försvann sent igår kväll. Jag har suttit inne och kurat, tittat på film och läst. Såg den Svarta dahlian vilken jag tyckte var så där för att sedan spåra ur totalt. Hann också se the Bourne ultimatum vilken faktiskt var bättre än de två första. Sedan läste jag ut Presidentens val av Anne Holt. Den tog sig något i mitten för att sedan landa väldigt abrupt. Nu håller jag på med Någon sorts extas av Johan Kinde, vilket förefaller vara en utmärkt skildring av juvenila fåntrattar i Stockholms natten. Har varit på Sturehof och ätit en lättare middag och druckit ett glas champagne. Nu ska jag ta bort mina lösnaglar och sedan sova lite. I morgon är det jobb igen.

En avspänd morgon, alldeles ensam i min stora säng

Efter helgens arbete kändes det riktigt skönt att vakna ensam i min säng. Jag bara älskar min säng, varje gång jag ser den blir jag så glad. Den var visserligen ganska dyr £4 000, men det var den värd. Den är så vacker, viktoriansk från 1880-talet. Jag måste vara försöka hitta ett snyggt överkast och matchande kuddar till.

Nu ska jag stanna kvar en stund i min säng, sedan ska jag gå till Regeringsgatan 62 för att äta frukost. Om jag känner för det kanske jag försöker träna lite idag. Jag ska inte ringa Galina idag, vill inte verka alltför angelägen, även om jag gärna vill ha henne i säng.

Nej, nu känner jag att jag ska slumra en stund innan jag tar tag i den här dagen.

En dag i solen!

Har ju redan lagt upp en bild på tårtorna som jag tog med till min käre svåger. Det bjöds på lunchgrillning på deras stora trädeck, grillspett med fisk, sauce vert, hemlagad potatissallad och vitt svalt vin. Efteråt avnjöt vi tårtorna, även om jag bara åt Schwarztswaldtårtan, eftersom den andra hade en alltför stark chokladsmak för att passa mig. Jag tycker varken om chokladtårta, chokladglass eller chokladmousse.

De flesta gästerna vara människor som jag träffat tidigare och som jag tycker är ganska tråkiga. Min svågers mamma var naturligtvis där och hon är i en klass för sig. Hon frågar och tjatar och har synpunkter på i princip allt och alla. Hon frågade mig flera gånger om jag inte träffat någon trevlig man än, om jag inte hade börjat jobba på riktigt ännu och talade om för mig att jag snart börjar bli för gammal för att skaffa barn. Det sa hon ungefär 257 gånger. Ibland undrar jag vad tanten skulle säga om jag talade om för henne hur landet egentligen ligger och vad jag jobbar med.

Några var nya bland gästerna, bland annat en oerhört vacker ryska, Galina som jobbar på samma advokatbyrå som min svåger. Hon såg ut som en näpen liten docka, stora bruna ögon, svarta täta ögonfransar och blankt svart hår. Vi pratade ganska mycket, bytte telefonnummer och kom överens om att gå ut någon kväll nästa vecka för att ta en drink.

Min svågers barndomskompis var där och erbjöd sig att köra mig hem. Jag vet ju sedan förut att han alltid kör som om han är på flykt från polisen, men tackade ändå jag. Dumma mig! Det är allt jag kan säga. Han hade en ganska ny Porsche Boxster och körde ännu värre än vanligt. När man åker med honom får man korsa sig och be en bön. Visserligen tycker jag om snabba bilar, men det är om jag får köra själv eller åker med någon som jag känner att jag kan lita på. Jag lovade mig själv att idag var sista gången någonsin som jag åkte med Anders, det spelar ingen roll vad han har för bil. Jag tänker inte ens åka trampcykel med honom, han är en kamikazepilot!

Idag hade jag på mig min fyndklänning från HM, riktigt snygg och ganska välsydd. Ser mycket mer ut än vad den kostade. Ibland förvånar HM genom att ha väldigt snygga modeller, tyger och ganska välgjorda plagg. En perfekt klänning för ett grillparty i solen. Under den så hade jag ett brun och blårutigt set från Freya. Min lilla partyväska från Desmo och ett par klassiska svarta pumps.

Svarta klassiska skor
Snyggt under från FreyaKlänning från HM

Läckra tårtor

Måste bara lägga upp bilder på de läckra tårtor som serverades idag. Återkommer senare med mer om dagens övningar.

En klassisk Schwartzwaldtårta
Läcker tårta

En morgon med mycket att göra

Den här morgonen blir nästan stressig. Jag hade tänkt hinna med en powerwalk runt Djurgården, men det gör jag nog inte. Får ta den senare i eftermiddag eller på kvällen. Annars tycker jag mest om att motinera på morgonen, dels för att jag är piggast då, dels för att jag inbillar mig att det bränner fett effektivare.

Nåväl, ska straxt skynda mig ner i matsalen för ytterligare en härlig hotellfrukost. I kväll är jag tillbaka i mina vanliga hjulspår igen, tillbaka i min egen våning med min egen frukost. Det är nästan så jag ser fram emot "ledigheten" även om jag naturligtvis kommer att sakna Harvey.

Efter frukost ska Harvey och jag ta en promenad och säga adjö för den här gången. Sedan är det dags att förbereda sig för kalas och bege sig ut till Solsidan i Saltis för att fira svågern.

Nu måste jag skynda mig....................

En perfekt dag!

Den här dagen har varit i det närmaste fulländad. Full av värme och sol, Harvey och jag har suttit i Kungsträdgården och njutit av livet. Lunchen åt vi på Sturehof, jag valde sallad, dels med tanke på värmen, dels med tanke på vikten. Nu är det hårda bud som gäller! Det enda som jag känner mig lite frustrerad över är att jag inte kom iväg för att hämta mina underkläder hos Gustaf Melbin, det hanns liksom inte med. Synd för jag tror att Harvey skulle uppskatta dem. Han åker hem imorgon, så det får väl bli nästa gång han kommer. Jag hoppas att det inte dröjer så länge fast det vet jag ju aldrig. Med lite tur så kanske vi kan träffas någonstans i Europa, jag är sugen på att åka till London eller Paris.

I morgon blir det familjedag, min svåger fyller 30 år och vi ska dit och uppvakta honom allesammans. Känns lite konstigt eftersom Harvey ska åka och jag inte kan ta med honom till familjen. Han ska åka kl 16.00 och vi ska vara hos svågern kl 12.00, men Harvey får lov att klara sig själv fram till flyget avgår.

Måste berätta även lite banala saker, har läst ut Blindspel och även Flickan under gatan  Roslund/Hellström- Den var bra även om jag kan tycka att deras böcker ibland gör anspråk på att vara så politiskt korrekta och åsiktsväckande. Har nu böjrat på Presidentens Val av Anne Holt men tycker inte att det känns som om den håller samma klass som hennes tidigare böcker. Håller även på med Skumtimmen av Johan Thorén, men den tar emot lite att läsa. Handlar om en liten pojke som försvinner. Mycket obehagligt!

Värme och sol, vem kan vara sur?

Klev upp riktigt tidigt imorse, gick iväg till Sturebadet och simmade lite. Får väl räkna det som att jag kommit igång med träningen, även om jag inte direkt tog ut mig. Känner hur hullet bara växer, jag hade nästan svårt att komma i kjolen igår. Trist! Har ätit frukost och ska straxt ge mig ut för dagens äventyr. Vädret får mig att må så bra, vill bara vara ute. Får se vad dagen har att erbjuda?

Nästan sommar

  • Idag har varit en underbar dag, riktig sommarkänsla. Härligt att åka båt till Vaxholm, strosat runt lite i Vaxholm och ätit en god lunch. Tillbaka i stan strosade vi genom Kungsan och vidare till Kaplans där vi köpte en söt liten ring till mig. Vitt guld med rosa turmalin och två små briljanter, supersöt!

    Jag har njutit av min härlig parfym, Chanel No5, det är min absoluta favoritdoft. Min brorsdotter som är 14 år och ett  riktigt litet bratz tycker att det är en kärringdoft. Men det är som jag brukar säga kom igen om tjugo år så har du också Chanel No5. Till skillnad från alla Britney Spears, Hillary Duff och Paris Hilton som bara luktar bubbelgum så är den en riktig klassiker.

    Nu ska vi straxt ge oss iväg till Gondolen för att äta middag. Har redan avnjutit några glas god champagne, bl a Deutz, Castellane och Pol Roger. Mycket sommarkänsla! Jag ska ta på mig min rutiga sidenkjol från Max Mara och en brun bomullsjacka från Marc Jacobs, liten festväska från Desmo och bruna högklackade pumps från Prada. Rosa underkläder från Marie Jo i färgen bubblegum, höfthållare och strumpor med bred spets. Jag älskar att klä mig kvinnligt!

    I morgon ska jag hämta min nya underkläder som jag beställt hos Gustaf Mellbin i Gamla Stan.l Supersnyggt set från Prima Donna, Manhattan. Jag ser så mycket fram emot att hämta dem, har väntat drygt en vecka på att de skulle komma hem.

    Nej, nu är det bråttom om jag ska hinna med till middagen. Morgondagen ska vi ägna åt kulturella aktiviteter.

    Söt under

    Snyggt under Greta i färgen Bubblegum från Marie Jo, sött och kvinnligt!

    Marc Jacobs och MaxMara
  •  Marc Jacobs och MaxMara, bomull och siden, snygg kontrast!

  • Partyväska från Desmo
  • Söt liten partyväska från Desmo, handtag i alligator, passar till både jeans och
  • klänning



En späckad dag!

Vaknade i morse omsluten av Harveys starka armar, Känner mig fullt utvilad efter en underbar natt tillsammans med Harvey. Nu har vi precis avslutat vår frukost, jag älskar att bo på hotell och att äta hotellfrukostar. Nu ska vi åka båt till Vaxholm, strosa runt lite där och sedan äta lunch på hotellet. Därefter ska vi tillbaka till stan, gå en sväng på Kaplans för att hitta något snyggt till mig. Generöse Harvey! I kväll blir det champagne och middag tillsammas med Harveys affärskontakter. Nu måste jag skynda mig innan hela dagen går..................

Äntligen helg!

Idag har varit en snärjig men väldigt mysig dag. Började med sushilunch på Spoon tillsammans med några vänner, mjukglass på Medis hos Lejonet och Björnen för att sedan avsluta lunchäventyret med espresso på 54 hos pojkarna från Sosta. Såväl sushin som glassen avnjöts i solens sken.

Därefter gick jag en sväng på NK, nöp lite i en klänning från DNKY Pure men kunde inte komma till beslut. Kollade in utbudet på underklädesavdelningen men hittade inget som lockade. Det gjorde däremot handväskorna hos Hermes, trist bara att de är så grymt dyra. Jag skulle så gärna vilja ha en Kelly, men det får bli ett projekt. Tills vidrare får jag kanske trösta mig med en scarf.

Harvey har kommit och vi har druckit några glas champagne (Pol Roger). Harvey duschar och jag ligger i sängen och väntar på att room service ska komma med lite att äta och mer champagne. Jag ser fram emot frukosten i morgon, jag älskar hotellfrukostar, skulle kunna bo på hotell för alltid.

Harvey som vet att jag är svag för Chanel hade med sig en flaska med Chanel No5 Eau de Parfum som går att fylla på, till den följde en flaska med 50 ml Eau de Parfum. Gissa om jag blev glad! Imorgon ska vi gå förbi Kaplans för att se om det finns något snyggt till mig.

Min favoritparfym


Champagne och konstiga kläder

I dag har jag tagit mig tid att göra allt det där som jag inte tagit mig tid till förut. Promenerat runt Djurgården, fixat till naglarna och varit på fotvård. Har inte shoppat på flera dagar, inte ens varit i affärer, vilket jag ju normalt sett brukar. Brukar ju passera NK i vart fall en gång per dag, men det känns faktiskt riktigt bra, har liksom inte haft tid att glo i butiker. Fast nu var jag ju inte helt sanningsenligt, jag glodde ju i W A Bolins skyltfönster, men kunde konstatera att det var inget där som direkt väckte mitt habegär, även om många av smyckena skulle vara trevliga att äga.

Avslutade dagen med en Cesaer sallad och ett glas vitt vin på Divinos Deli och Bar. Strosade genom Humlegården, undvek alla gapiga och stökiga Djurgården supportrar som blommade på gräsmattan. Tog en sväng in på Anglais som har öppnat sin bar på 7:de våningen. Naturligtvis var jag tvungen att dricka ett glas Nicholas Feuillatte (champagne), tyvärr hade den en ganska hård biton, fast inte var helt oangenäm.

Ibland blir jag helt förstummad över hur folk klär sig och styr ut sig, det är precis som om de inte har förmågan att se hur de ser ut. Unga tjejer med ganska breda bakdelar och ben klär sig i strumbyxor och tröja som knappt når ned över ändan, ingen kjol. Det modet är inte snyggt på någon! Vuxna kvinnor med minst tjugo kilos övervikt klär sig i baddräktsslimmade linnen och tajta t-shirts med urringning, tajts och en kort jeanskjol. Vuxna karlar klär sig i byxor som hänger halvvägs ner till knäna och ger dem en look av bondlurk , sätt sedan gärna en keps bakochframvänd eller på snedden och en luvtröja så är looken fulländad. Jag förstår inte vad det är som gör att svenskar i allmänhet klär sig så fult och utan stil. Camilla Thulin jag är helt på din sida, mer stil!

Nu ska jag strax krypa ned i badet med mitt underbara badskum från L'Occitane Lavande. Finns inget som är så avkopplande som ett bad med en god badolja, ett glas gott vitt vin och en bra bok. Jag ska läsa ut min bok Blindspel av Stephen Booth. Den är helt ok som deckare betraktat. Det gäller att ladda inför helgens arbete, även om det mest är nöje med Harvey.


Deklarationsdags och biobesök

Måste ringa in och deklarera innan den här dagen är slut. Förstår inte varför jag alltid skjuter upp det till sista stund, i år höll jag nästan på att glömma bort det helt och hållet.

Den här kvällen har jag varit på bio, stor salong men bara åtta personer i publiken. Filmen, Doomsday var riktigt bra, min uppmärksamhet var på topp hela tiden. En ganska otäck framtidsskildring av Storbritannien 2035. Samtidigt som jag fascineras av filmen kan jag inte låta bli att tänka på hur stereotyperna manligt vs kvinnligt skildras. Visserligen innehöll filmen några starka kvinnor men stereotyperna kvarstår.

Måste försöka fixa till naglarna, gelen har släppt på ena tummen och snart kommer fler naglar att behöva fixas till. Gäller bara att hitta tiden. Ska också försöka komma igång med träningen, det var några veckor sedan nu och jag känner hur vikten ökar direkt. Bäst vore om jag kunde komma igång med löpningen igen, men det tar emot så mycket. Löpningen ger mer frihet än vad ex spinning gör, då ska jag passa tider och boka in pass.  Jag får väl peppa mig själv med att löpningen är effektiv för fettförbränningen.

En avslappnad helg hemma

Har för första gången på länge kunnat ha en helg helt för mig själv. Äntligen haft tid att bara försöka hinna i kapp och fixa praktiska saker. Till exempel har jag lämnat in mina pälsar för sommarförvaring hos Amoress. Måste ju vara rädd om dyrgriparna, även om jag redan längtar efter att hämta ut dem, det finns inget som får mig att känna mig så feminin som en snygg mink, det är helt enkelt aldrig fel! Men jag kan ju inte säga att jag längtar efter vintern, det gör jag verkligen inte. Ägnade mig åt lite shopping också, även om det inte blev så mycket köpt, annat än vid Chaneldisken på NK, ett nytt läppstift, en läppenna, ett läppglans och en färgad dagcreme. Tittade på en Salvatore Ferragamo väska, en lila, ursnygg, men får väl fundera lite, har  just köpt en rosa Luella på Blocket. Jag brukar inte handla på Blocket, hatar att göra affärer med privatpersoner, men just Baby Giselle går inte längre att hitta i rosa, så jag är mer än nöjd med mitt kap, billig var den också och nästan inte använd.

image1

Kosmetika från favoriten Chanel

Min söta Baby Giselle

Välkommen till min nya blogg!

Som ska handla om mig och min vardag, min karriär, fritid och passioner.

RSS 2.0