Snygg i sängen

Idag har jag stannat länge i sängen. Gick upp och åt frukost ca 8.30 för att sedan gå tillbaka till sängen. Sedan har jag legat i min underbara, vackra viktorianska säng. Jag måste nästan lägga in en bild för den är så vacker. Den är ganska hög, mycket högre än normalstora svenska sängar. Den är bara 135 cm bred och 195 cm lång. I love it! Prislappen var ju ganska hög, men det har jag redan lyckats förtränga. Om jag skulle flytta och bara ta med mig en enda sak så skulle det vara min säng. Jag får väl tänka på hur snygg jag kommer att vara när jag ligger  i sängen på fina lakan, smal som en sylfid.

Trist mat

Frukost var som vanligt 2 bitar weetabix med 1 dl låglaktosmjölk. För att förgylla det hela lite 1,5 dl Brämhults jordgubbs och limejuice.

Till lunch åt jag samma som jag åt till middag igår, kycklingfilé med apelsin och ingefära. Till detta serverades råris med rödlök och röda bönor. Jag kan ju direkt tala om att det inte var något att skriva hem om. Det som var mest smakfullt var råriset med rödlök och röda bönor. Kycklingfilén var mest torr och tråkig. Jag tror nog att jag får ta och utveckla det hela lite grann, kanske kan byta ut kycklingfilén mot något roligare.

Sedan har jag ätit ett äpple, ett halvt päron och en clementine. Det var väl förutom juicen till frukost dagens höjdpunkter.

Middag bestod av 2 st ugnsgratinerade tomater fyllda med köttfärs kryddad med tacokrydda. Till detta serverades couscous med rödlök. Behöver jag säga att jag faktiskt kan hålla mig för skratt. Nu är det bara att hålla sig för skratt till nästa torsdag, hoppas att vågen är vänlig och att jag orkar härda ut. Målet är ju ganska högt satt och jag har en lång väg kvar. Dessutom är ju inte tålamod min starka sida. Jag tycker ju att om jag varit duktig i två dagar så borde jag minska minst 5 kilo, om det bara vore så lätt ändå.

Kan jag bara få till motionen så vet jag ju att det går snabbare, få se om jag orkar kliva upp och gå på spinning i morgonbitti.

Idag har jag varit så duktig

jag har lyckats  att hålla mitt viktväktarschema helt och hållet, inte ett enda litet felsteg. Tyvärr är det ju ganska trist mat, jag kan ju inte påstå att jag direkt njutit av den, kycklingfile med råris och röda bönor. Men hur som helst så har jag ju lyckats undvika alla små felskär.

Duktiga jag, forsätter jag så här så kanske jag kan gå ner mina 17 kilo eller något sådant. Det är ju ganska länge sedan jag var på den nivån.

Let's Dance

Nu har säsongens omgång av Let's Dance rullat igång. Det var ju ett väldigt udda och spretigt startfält, med några riktigt stora överraskningar. Den största tror jag nog var Morgan. Vilken dansglädje, hela karlen såg ju ut att vagga och jazza, från topp till tå. Heja Morgan, fortsätt så här så har du segern som i en liten ask.

Magdalena Graf är så ûbervacker att jag nästan får andnöd. Det klär henne så att vara brunett, får bara hennes skönhet att framträda ännu mer.

Laila Bagge ser också bedårande vacker ut, även om hennes skönhet är av lite annan karaktär. Båda är dock otroligt vackra.

Världens starkaste man var ju stor som en mindre flerfamiljsfastighet. Det måste krävas mycket bränsle för att driva runt den kroppen. Fär att vara så stor så var han förvånansvärt smidig.

Det ska bli med spänning som jag följer Let¨s Dance, jag tycker att det är mycket bättre än Stjärnor på is.

Snyggaste stövletterna?

Idag var jag på NK och provade ett par stövletter från Salvatore Ferragamo. 70% av ursprungspriset gjorde dem till ett klart prisvärt köp, men jag blev ändå osäker. Klackhöjden var 8 cm och jag känner inte riktigt att jag klarar av  dem just nu. Det var så länge sedan som jag var festkläd och högklackade skor- Senaste tillfället var nog före jul på julmiddag med vänner då var det marinblå skor från Jimmy Choo, rutig siden kjol från SportMax i brunt och marinblått samt kasmirjumper från Newhouse. Just nu känner jag mig mer som en Birkenstock-babe. Omålad, slitna jeans, randig bomullströja och trassligt hår. Jag är så i akut behov av upprustning, hela jag. Men jag har i vart fall varit duktig och hållt dieten strikt. Nu gäller det bara att härda ut!

Låg, lägre, lägst

Idag har jag varit riktigt, riktigt låg. Helst vill jag inte alls gå utanför min kokong. Jag önskar att jag bara kunde sova och sova tills allt känns bättre. Men en sak har jag i vart fall gjort. Jag har varit hos Viktväktarna och skrivit in mig. Startvikten är 74.7 kilo. Av det ska jag nu minska minst 10%, det vill säga till 67 kilo. Mitt första mål som jag satt upp själv som delmål är 72 kilo. Vi får väl se om jag lyckas, nu finns det liksom inga ursäkter mer. Det är bara att sätta fart, kanske försöka klara av åtminstone någon bit här i livet. Nu ska jag snart försöka sova, tillräckligt mycket Seroquel och Imovane slår knock out även på mig. Fast just nu äter jag kanske lite mer Imovane än jag egentligen borde göra. Jag vill ju bara ha tyst i huvudet. Seroquel gör kroppen slö men i huvudet går trafiken i 180 km som vanligt.

I dag har varit en riktig slappdag

Jag har helt enkelt inte orkat göra något vettigt, har bara städat, badat och färgat håret. Vilket återigen påminde mig om att jag inte ska göra sådant själv utan i stället gå till frissan. Nu ser jag ut ungefär som ett glatt granatäpple i huvudet. Det är tur att jag har tid hos frissan om två veckor, förhoppningsvis kan hon göra något åt eländet. En långpromenad i kylan hann jag med.

Det är många stora beslut som ska fattas nu på det nya året och jag har mycket att tänka på. Tyvärr är tankarna inte riktigt med mig och jag kan inte komma fram till något vettigt Men det löser sig väl, det gör det alltid. I värsta fall så blir det väl en total katastrof och då får jag väl flytta till fjälls.

Schysst rea på NK!

Jag måste tillstå att jag faktiskt blev glatt överraskad av NKs rea idag. Jag hade inga större förväntningar, det föregående reorna har ju inte varit så väldigt mycket att skriva hem om. Eftersom jag faktiskt lyckats resa kroppen ur sängen idag medans det fortfarande var morgon så begav jag mig till NK. Döm om min förvåning när de flesta avdelningar faktiskt reade med 50%, en del avdelningar hade till och med plockat fram reavaror till 70%. Jag stod länge och höll i en Salvatore Ferragamo väska men bestämde mig för att den inte skulle bo hos mig. Istället blev det et par underbara fuchsiafärgade ballerinaskor med stora strassbeströdda rosetter från Sonia Rykiel som fick följa med hem till mig och bo tillsammans med mina andra skor. Det var 50% rea på skorna. Det blev också några böcker, där var det 40% som gällde.

Love you Miss B!

Idag har jag varit ett under av effektivitet. Jag har tapetserat ett sovrum. Fast nu överdrev jag nog ganska mycket för det mesta av tapetseringen stod ju min väninna Miss B för. Det blev så himla häftigt, en fondvägg i skarpt rosa med fjärilar och de andra väggarna i en svagare rosa nyans. Nu ska jag bara fixa snygga gardiner och lite andra textilier till rummet. Det får jag ordna själv för Miss B är bra på mycket, men hon är inte bra på att sy. Vilken tur att jag själv är så duktig på just den biten då. Sedan har jag blekt utväxten på min Johanna. Nu är arbetsdagen slut och jag ska snart lägga mig att sova.  Tyvärr får jag inte sova i min underbara säng, den är redan upptagen, så jag får lägga mig i det andra sovrummet. Men dt går väl bra det också för en natt. Jag är så trött att jag kan nog stå och sova.


Tisdag NK

På tisdag är det dags för NK stora rea. Stor och stor förresten, antagligen börjar de med 30% för att succesivt höja till 50% och sedan förhoppningsvis 70%. Fast precis som förra gången är det inget som jag känner att jag vill ha, det kan bero på att jag har mycket mer än vad jag behöver. För det har jag verkligen. Jag får väl se om jag orkar lyfta min lata kropp ur sängen för att gå på rean eller om jag stannar kvar och sover på kudden.


Pepparkakshuset

är den bok som jag håller på med nu. Den tidigare (Östermalmsmorden) var väl inte precis så mycket att skriva hem om, jag vet inte ens om jag tyckte att intrigen höll samman. Hela boken verkade mest skriven av ren slentrian. Den här (Pepparkakshuset) har ännu så länge faktiskt varit riktigt bra bortsett från snutar så är überbegåvade och har barn som pratar som om de vore minst tio år äldre och födda på fyrtiotalet. Annars är intrigen, med en hämnare från barndomen faktiskt väldigt bra och jag tror att boken kan hålla samma klass hela vägen, jag hoppas i vart fall det.

Way to go Miss B!

Idag har det bara blivit en kort promenad, det var så himla kallt. Eftermiddagen har jag använt till att tapetsera mitt kök. Jag har fått massor av hjälp med tapetseringen av min väninna miss B.  Själv är jag lite småfeg när det gäller att tapetsera, det kan så lätt bli fel. Hon är mycket kaxigare än jag och smackade upp 4 stackars tapetvåder på no time at all. Way to go Miss B! Jag gjorde det jag är bra på, mönsterpassade våderna. Helt perfekt om jag får säga det själv. I morgon blir det nog lite längre promenad, tänkte eventuellt ta en sväng ut till Rosendahl och kanske gå förbi Biologiska Museet. Vi får se, fast först tänkte jag nog ut och springa en runda. Nu ska jag sova så att jag orkar med mig själv imorgon.

Östermalmsmorden

av Lars Bill Lundholm håller jag på att läser just nu. Jag vet inte om den ger något djupare intryck men den är ett lagom tidsfördriv. Någonstans känns alla dessa enstöringar till kommisarier som klichéer, de ska verka så smarta och kloka, men ett rörigt känsloliv. Min erfarenhet av poliser, som tack och lov är ganska ringa, är att de inte precis är några nobelpristagare utan mer fega stridstuppar med uppblåsta egon. Däremot verkar delen med röriga känsloliv stämma.

Ett nytt år

fyllt med förhoppningsvis allt jag önskar mig. Fast det kan ju vara svårt när man inte riktigt vet vad jag vill och hur jag ska åstadkomma det. Jag vet att det finns stora saker som jag måste förändra i mitt liv, jag måste byta jobb, jag står helt enkelt bara inte ut. Jag ska inte börja jobba förrän den 13 januari men jag känner redan avsmak. Har haft tankar åt att försöka läsa klart min jur kand och specialisera mig på familjerätt. Det är ju alltid aktuellt, folk kommer altid att skiljas och bråka om både barn och pengar. Det handlar bara om att ta sig i kragen och slutföra studierna. Fast jag har haft så svårt den här hösten att samla ihop mig och få till något vettigt.

Igår var jag på nyårsmiddag hos min väninna, enkelt och trevligt, toast Skagen, oxfile med rödvinssås och ugnsbakade rotfrukter samt panna cotta med limemarinerade bär. Receptet till såsen hämtade jag från Allt om Mat, men jag måste säga att såsen verkligen var en besvikelse. Visserligen var den lättt att göra, men den smakade mer som sötsur sås med rödvin i. Nästa gång göra jag som jag brukar och kokar den från grunden. Det tar visserligen sin lilla tid (2h) men det är det värt. Ska man äta gott så ska man göra det ordentligt. Bra råvaro och lite kärlek kan få det mesta att smaka underbart.

RSS 2.0