Vässa stilen

är något som jag måste göra. Jag var på NK idag och såg en riktig liten pingla på kosmetikavdelningen. Visserligen är det flesta där små pinglor, men den här var verkligen i särklass. Knivskarpt klippt eller skuret hår, mycket konstfärdigt! Svart hår som natten, svart klänning, svarta täckande strumpor och ett par högklackade pumps. Liten och nätt. Så tjusig och snygg!

Jag bara känner hur jag måste få bort mina 15-20 kilon, fixa till frisyren och vässa stilen lite. Just nu har jag ingen geist alls. Få ordning på naglarna, som just nu är naturliga, ganska korta och för stunden omålade. Måste också försöka att bli lite bättre på att fixa maken varje dag. Enda lyxen som det känns just nu är mina två små minkjackor, en kortare och en lite längre. Jag bara älskar känslan av att svepa in mig. Dunjackor i all ära, men inget slår en äkta mink.

Barnvagnstorpeder och förbannade familjer

Tillbringade en kort stund av eftermiddagen idag på Ikea. Det tror jag att alla andra i Stockholm också gjorde, det var fullt, folkligt och festligt (eller inte). Jag kan inte upphöra att förvånas över hur osams en del kan bli, ungar som gråter så att tårarna sprutar, mammor och pappor som skäller på varandra utan tanke på att det är fullt med folk runt om kring dem. Sedan har vi familjerna som proppar barnvagnen full med varor och bär på ungen. Barnvagnen använder de som en murbräcka, som om den på något sätt skulle ge dem förtur eller rätt att köra över alla andra. Visst det är bra med barn och de ska ha en bra miljö, men det skadar ju inte att titta var man kör, jag tror att de flesta vill ha sina hälsenor i behåll.

Desutom förundrades jag över hur människor kan klämma i sig korvar och pizzabitar. Det hela sköljs ned med lite söt läsk.

Efter att ha gjort det jag skulle skyndade jag ut igen i kylan och snålblåsten. Hu säger jag bara! Nu ligger jag i min underbara, vackra säng, nybadad och insmord med bodylotion Chance från Chanel.

Bitch

I dag uppförde jag mig som en bitch när jag gick från The Studio. Det allra värsta är att jag fakttiskt njöt av det och kände mig riktigt väl till mods. Jag tror jag ska bejaka bitchen i mig.

The Studio,

Har jag besökt idag. Tyvärr måste jag säga motsvarade besöktet inte alls min förväntningar. Jag tror faktiskt inte att de motsvarade någons förväntningar. Något så djävla värdelöst har jag aldrig varit med om. Men jag ska börja från börja.

Jag blev för några veckor sedan uppringd på mobilen av en liten snuttilutta, som sa att hon ringde från The Studio och att de fått mitt namn från en av mina väninnor, N. Hon hade varit hos The Studio och ville nu "bjuda" mig på samma fantastiska upplevelse, värde 850 kr. Hos The Studio vid Stureplan skulle jag bli sminkad och stylad samt fotograferad helt kostnadsfrittl

Det här fick en liten klocka att ringa i min hjärna eftersom jag vet att det finns inga gratis luncher, allt har sitt pris. Eftersom snuttiluttan konsekvent vägrade att tala om vad haken var i erbjudandet bad jag henne att återkomma så att jag fick prata  med N.

N talade om för mig att haken var bilderna som man förväntades köpa. Hon visade mig bilderna som hon hade köpt, relativt många, över 10 st. Samtliga bilder var bra, N såg helt annorlunda ut, hade lagt ut dem på Facebook och fått många spontana kommentarer. Bilderna hade bara kostat ca 1 700 kr, tjollahopp!

Nu visste jag ju vad haken var när blev kontaktad nästa gång, men jag bokade ändå in en tid. Helst ville bokningssnuttiluttan att jag skulle ta med mig upp till 2 st väninnor, men det bjöd jag inte upp på.

Så idag var det dags, halv två befann jag mig utan för The Studios lokaler på Lästmakargatan 3. Visst man kan väl kalla den adressen Stureplan om man är väldigt välvillig. Själv skulle jag vilja säga att det är skruttgatan som Gatukontoret glömde, en tämlligen luguber och trist gränd.

Efter att ha traskat 4 trapport upp, nådde jag en reception bemannad med en snärta som talade om för mig att jag skulle registrera mig i rummet brevid, vilket markerades med en nick på huvudet. Jag fick också en lapp där jag skulle fylla i namn och telefonnummer på väninnor som jag ville "bjuda" på en upplevelse, en dag som modell. Sagt och gjort, registrerad på datorn, därefter bara att sätta sig ned och vänta på stylisten. 

Ungefär samtidigt som jag kom dit så kom tre andra tjejer, även de fick genomgå proceduren med registrering och skrev gladiligen ner massor med vänner som de ville "bjuda" på upplevelsen. Sedan började väntan. Längre in i lokalen höll ett annat gäng på att bli stylade. Vi väntade och väntade. Efter 50 minuter kände jag att jag faktiskt varken hade tid eller lust att vänta längre.

Då gick jag ut till receptionen, som nu var obemannad. Fram studsar en tjej med en t-shirt med ordet Crew på. Jag upplyste henne om att jag faktiskt väntat i 50 minuter och inte tänkte vänta längre. "Men du måste i alla titta på bilderna, du måste ha blivit upplyst om att det tar cirka 3-4 timmar". Visst jag hade blivit upplyst om att det skulle ta 3-4 timmar, men inte att stora delar av tiden skulle gå åt till att bara vänta. När jag framförde detta vidhöll människan att jag i vart fall måste se på bilderna. Jag försökte tala om för henne att det inte fanns några bilder, ingen make-up ingenting! Om jag nu väntat så länge som 50 minuter hade jag ju lika gärna kunnat komma dit kl tre, Svaret på det var "då får du vänta ännu längre, ju senare man kommer desto längre väntan.  Hon fick nu förstärkning av kollega som förstod vad jag sa och vad jag ville. Jag tog mina tre ombyten med mig och gick!

Vad jag vill säga är att jag tycker hela konceptet stinker, hade jag varit en betalande kund som verkligen ville ha bliderna till något så hade jag ju blivit galen. Att marknadsföra något som en "upplevelse, modell för en dag" så hade jag nog blivit riktigt sur och inte köpt några bilder alls. Nu kunde jag ju bara gå därifrån. Så mitt intryck av The Studio är spara pengarna och gör något annat för dem, köp snygga underkläder och lägg din egen make up.

Just nu

känner jag inte för att göra något alls mer än ligga i sängen och försöka hålla värmen. Jag har inte orkat träna den här veckan, känner mig som en stor fet fläskfia. Jag orkar bara inte ta mig själv i kragen. Inte ens NK känns lockande, vilket dilemma eller hur. Hela dagen idag har jag varit insvept i en fleecetröja och nu funderar jag om jag ska sova i den, kanske till och med sätta på mig ett par sockar. Inte ens katten som ligger på mina fötter just nu kan få upp värmen hos mig. URR!

Spinning

Idag har jag varit på ett 45 minuters spinningpass, igår var jag på ett 60 minuters. Om jag orkar ska jag köra ett 75 minuters pass i morgon. Jag känner mig ganska duktig.

Ambitiösa morsor med designade barnvagnar

Var på Söder idag, närmare bestämt vid Södra station och Mariatorget. Tyvärr gjorde jag misstaget att gå in i Vi-butiken vid Södra station. Fullt av ambitiösa svartklädda morsor med designade vagnar i svart som stångar sig fram och använder vagnen som ett medel att fösa undan alla andra kunder. Herregud man ska ju nästan vara försäkrad i överkant när dessa gräshoppor kommer stormandes fram. För de kommer gärna i svärm lik gräshoppor, kacklandes och tjattrande i bredd.

Nu har jag äntligen hämtat mig från mat

och vinmässan som var i helgen. Jag var där på lördag och det var visst alla andra också. Jag tror aldrig att det varit så många där som då. Jag önskar att jag kunde säga att det var festligt och folkligt men tyvärr så tyckte jag inte det, Däremot fanns det fullt av fyllbultar, karlar i 50-års åldern som var drängfulla och inte kunde uppföra sig alls. Trist! Trist är också att mässan alltmer och mer kommit att handla om vin och sprit, allt mindre om mat. Jag tycker att VinNordic borde fylla den nischen, men det gör den tydligen inte. Men jag måste ju tillstå att jag fick smaka mycket god champagne. Jag ger mig inte på några recensioner utan överlåter den biten till Anna på www.desbonvins.bloggsidan.se .

Gapiga fyllkärringar!

I kväll när jag var i min lokala livsmedelsbutik för att handla var kvarterets fyllkärring nr 1 där i samma ärende. Hon sjunger och trallar, pratar högt med varorna i hyllorna, tjatar på alla runt i kring "du tjejen, vilken matlagningsgrädde är bäst? Jaha, nähä du kanske inte lagar sådan mat, du äter väl bara sallad. Äh, fan det här var ju vaniljvisp, det ska jag ju inte ha...........................".

Ja, du kanske själv kan föreställa dig hur den shopping turen blev. Själv kände jag att pratar hon med mig så kräks jag på skorna på henne, orkar helt enkelt inte med en trallande, arrogant och påfrestande fyllskalle. Den lokala Coop-butiken brukar punktmarkera henne, eftersom hon inte bara är full som ett ägg utan även stjäl som en korp. Ibland står hon bland kaffebrödet och smaskar i sig en munk och njuter för fullt. Fast det kanske är som man säger förbjuden frukt smakar bäst.

Jag kom i vart fall ut därifrån utan att behöva kräkas, så det får väl anses som ett ganska lyckat resultat.

Nya underkläder

Eftersom jag är väldigt svag för underkläder blir det ganska mycket köpt av den varan. Inte för att jag behöver dem utan bara för att jag tycker de är vackra. Mitt senaste inköp är ett supersnyggt set från Aubade, grått med rosa inslag i mönstret och svart spets. Trots att det var så dyrt att jag nästan svimmade när jag drog kortet så kunde jag inte motstå. Tjejerna på Gustav Mellbin är dock alltid så rara och gör alltid bra priser, så även i det här fallet. Jag köpte italian briefs, en string, en balconette och en höfthållare. Ännu har jag inte hittat något bra tillfälle att använda setet, men det kommer nog för eller senare. Jag ska försöka lägga upp bilder, måste bara försöka få kameran att fungera.

Så svårt

Att det ska vara så svårt att få fart på den här bloggen. Jag har svårt att hitta inspiration till att skriva och nästan ingen läsare irrar sig hit.

Fy vad jag är lat

Jag hade tänkt gå på spinning ikväll, men latmasken i mig vann duellen så jag stannade hem och surfade lite istället. Men det blir ju fler tillfällen, i morgon och på onsdag måste jag gå på spinning. Målsättningen är att jag ska gå på spinning åtminstone tre gånger i veckan (tre timmar totalt). Har köpt nya spinningskor som jag är väldigt nöjd med, får en helt annan teknik med rätt sko. Alternativet är att springa och det klarar inte min kropp riktigt längre, främst benhinnorna får så mycket stryk att det nästan inte känns som det är värt det. Därför är spinningen ett väldigt bra alternativ. Bränner lika mycket fett och ger kondition utan tillnärmelsevis lika stor ansträngning och är dessutom roligt

Varför gör en del sig så fula?

Såg en man på tunnelbanan härom dagen, ca 30-35. Långt otvättat hårsvart t-shirt med något obskyrt tryck, svarta jeans med kedjor, svart skinnjacka, skinnkängor och som kronan på verket en svart keps med stora piggformade nitar i skärmen. För mig är det ett mode som hör tonåren till och efter att man fyllt sexton så borde sådant mode (om man nu kan kalla det mode) förpassas antingen längst in i garderoben eller till sopen. Hu, jag bara ryser!!!!

RSS 2.0