Panna cotta med limemarinerade bär

Har jag gjort iordning nu inför morgondagens middag.

Panna cotta

3 blad gelatin
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
ev lite rom

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur den, lägg den i grädden
Tillsätt sockret och låt blandningen sakta koka upp under omrörning. Tag kastrullen
från spisen och tillsätt gelatinbladen. Var noga med att lösa upp gelatinet helt. Tänk
också på att gelatin inte ska koka, då förlorar det effekten.
Sila blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i små portionsformar. Ställ svalt.

Limemarinerade bär

250 gram skogsbär eller andra frusna bär
1 lime
1/1 dl strösocker

Riv skalet av limefrukten  på ett mellangrovt rivjärn
Lägg bären i en skål och strö limeskalet över bären.
Fördela sockret  över bären.
Pressa det som återstår av imen och häll saften över bären.
Rör försiktigt om och låt blandningen stå i kyl, gärna över natt

Det här är en dessert som smakar så mycket i förhållande till nedlagt arbete.
Yummie.........................

Paus i bantandet

Jag har powerwalkat riktigt ordentligt under julen och dagarna dessförinnan. Dessvärre tror jag att det är något fel på min våg, den visar konstant samma tråkiga siffror, d v s alldeles för mycket. Jag blir bara knasig!!!!!!!!!!!!!!

Rundningsmärken

Idag har jag varit en sväng på stan, kollat in rean på Nathalie Schuterman, en snabbis på NK, köpt lite gott the. Och retat mig på alla d-a idioter som bara står ivägen. Finns det ett optimalt ställe där man står som mest i vägen, så kan man ge sig på att det står några kärringar där. Jag kan för mitt liv inte begripa hur man kan undgå att inse eller fatta att man står i vägen. Jag har kommit på att jag faktiskt klickar och smackar när folk står i vägen. Tre klick med tungan och sedan tre smack om inget händer. En häst fattar direkt men kärrigar (gubbar med för den del) fattar absolut ingenting. Jag tror att jag ska skaffa mig en barnvagn, för då kan jag köra över alla.

Alldeles för stor

Idag var jag in på Gustaf Mellbin och provade korsettlivet från Escora igen. Det var alldeles förstort, precis som jag tyckte från början. Nu kommer allt sluta med att jag firar jul i gammal kjol, gammal parfym och gamla underkläder. Stackars, stackars mig, antagligen kommer jag att fira jul med en gammal tomte också.

Korsett från Escora

Var hos Gustaf Mellbin idag och provade en ursnygg korsett i rött och svart, med mycket spets. Den kom från Escora och gav en grym timglas figur. Till skillnad från den andra jag har så går den här upp och håller in bysten. Den ansra sitter straxt under bysten och håller åt midja och höfter. Den här håller åt hela härligheten. Vi får väl se, kanske tycker jag att jag har råd, kanske inte..................

Växthus

Jag måste bara skriva några rader om det danska klädmärket GreenHouse. De har snygga, bekväma kläder till ganska bra pris. Mesta försäljningen går via så kallad hemförsäljning, men det finns några showrooms som faktiskt har ett väldigt stort utbud, bl a i Farsta.

Det jag har köpt är jag väldigt nöjd med, linnen och tröjor håller passformen tvätt efter tvätt. Därför tycker jag att det är värt varenda krona, hur många linnen och t-shirts har jag inte köpt som bara rasat ihop efter några tvättar. GreenHouse har också on-lineförsäljning, åtminstone från några underleverantörer.

Äntligen ledig..............

I dag är det äntligen ledigt, länge, länge, länge. Jag har bara tre föresatser, jag ska träna varje dag, se till att vila ordentligt och fixa hemma. Dels ska jag tapetsera mitt nya kök, dels mitt nya sovrum. Om jag hinner ska jag sy nya gardiner som matchar tapeterna. Tapeterna var föresten ett riktigt kap från Laura Ashley 95 kr rullen mot vanliga 595 kr. Den består av rosaskimrande magnolior på en champagnefärgad bakgrund. Hur snyggt som helst! Jag tänkte följa upp med gardiner i mörkrosa dupionsiden. Så det får bli en utflykt till Odenplan och Simbra siden. Kan bli döläckert!

Apropå slut

Så var jag in på Nathalie Schuterman igår eftersom jag sett en svart enkel kjol i ull från Miu Miu. Naturligtvis så fanns den inte i min storlek, så det blev ett oförrättat värv. Ibland vill det sig liksom inte. Nu får jag fira jul i en gammal kjol och min gamla vanliga Chanel No 5. Så kan det gå.

Slut på parfymen på NK

Otroligt men sant! När jag äntligen skulle komma till skott och köpa min nya favorit parfym på NK så var den slut. Jag blev så besviken, fast jag avhöll mig från att köpa något annat i stället. Nu får jag vänta tills mellandagarna då den kanske kommer in igen. Håhå jaja, inget är som väntans tider! Vilken parfym det är? Bulgaris nya, Jasmin Noir, en underbar kryddig men ändå feminin doft.

Underbara underverk

Idag fick jag träffa och hålla i min väninnas lilla dotter som är två och en halv vecka. Åh så ljuvlig, så utsökt, ett verkligt litet mirakel. Bara att titta på de små öronen och händerna gör att jag blir alldeles knäsvag. Jag blir alltid så förundrad över att något så utsökt som spädbarn kan växa på bara nio månader. Fascinerande!

Skärpning anbefalles

Nu måste jag skärpa mig, det här går inte längre. Jag tror att jag ska börja med att göra en lista över saker som ska göras, fixas och köpas. Stövlar som ska klackas, kamera och ipod som ska iförskaffas, Forvård, frisör och hudterapeut som ska bokas. Powerwalking som ska genomföras inte bara tankemässigt. Kanske blir tröttheten och apatin mindre om jag gör det. Fast jag tror nästan att jag håller med en av mina väninnor som pratade om att åka till sol och värme idag. "Det här är inget människoliv". Ständigt lika mörkt, aldrig något direkt dagsljus, allt är bara en grå dimma. Nu ska jag sova så att jag orkar konfrontera den grå dimman imorgon.

Trött. tröttare, tröttast

Just nu känner jag mig så låg och trött, använder mig av den självtröst som jag känner bäst. Badar varmt och kurar ihop mig i min underbara säng. Det finns ingen energi kvar till att göra något alls. Tycker inte att det fungerar särskilt bra, men vet ju att det bara är att härda ut. Allt går ju över och humöret vänder uppåt. Det gäller bara att orka med tills det vänder!

Månadens måsten?

Den här månaden undrar jag om min garderob kanske behöver en svart handväska med Swarowski kristaller  från Sonia Rykiel. Den finns hos Romani för en svindlande summa pengar.

Nästa eventuella måste är en svart yllekjol från Miu Miu som finns hos Nathalie Schuterman. Den kostar inte ens en fjärdedel av vad väskan kostar, vilket väl säger allt om vad väska kostar.

Ett nytt kök

Gissa om jag är glad, nu är snart mitt nya kök klart. Ibland är det tur att jag har händiga kompisar. De har verkligen ställt upp och gjort ett superbra jobb. Satt upp två väggar, dragit om elen och fixa. Nu återstår bara att spackla, slipa, tapetsera och fixa lite nya skåp. Om allt går bra så hinner jag i tid till jul. Sedan ska jag byta golv i köket, tapetsera om vardagsrummet och fixa lite snygga textilier. Jag är så nöjd så!

Färjan-Håkan

Såg i går på Expressens nätupplaga att Håkan i Färjan söker någon att spela strandtennis med. Jo tjena Håkan, då får du nog forsätta leta om strandtennis är det enda du har att erbjuda.

Julbord

är egentligen inget som jag är särskilt trakterad av. Eftersom jag inte tycker om sill eller lax är det ganska mycket som går bort. Jansson äter jag men tycker oftast att min mamma gör godast Jansson. Det som egentligen tilltalar mig är godisbordet, jag skulle kunna börja direkt där och strunta i maten. Fast någonstans sitter det i ens uppfostran, så gör man ju bara inte! Samtidigt som det får den lilla obstinaten i mig att fråga: Varför inte? Man betalar ju ändå, då borde det väl kvitta om man äter lax eller ris a la malta.

Igår var jag och åt julbord på villa Godthem. Det var varken bra eller dåligt, allt jag åt åkte ner förutom risgrynsgröten, för den hade de bränt. Gottebordet var ganska bra, de hade flerfärgad marmelad, min favoritgodis. Jag brukar köpa två marmeladstänger för 25 kr i godisaffären i PK huset. För att de inte ska härskna brukar jag äta upp båda två ganska omgående. Sen är jag full av socker och går på sockerenergi. Väldigt bra för figuren!

Pratade just med en väninna som varit och ätit julbord på Fåfängan. Det var tydligen väldigt bra.

I helgen ska jag försöka dra mig iväg till gymmet, måste träna lite så att jag inte blir en soffpotatis.

Julklappsönskning

I julklapp önskar jag mig Esteé Lauders underbara julspecial med flera ögonskuggor, tre rouge, tre läppstift och några läppglans och många borstar. Snygg beautybox och en liten sminkväska. Allt för 890 kr på både NK och Åhlens. Visst jag kan hålla med om att 890 kr är mycket för smink, men med tanke på hur mycket jag gör av med på Chaneldisken på NK så är det här massor med smink för ganska rimlig peng. Snälla tomten!

Äntligen

har jag lyckats plocka upp modesidan från Expressen som jag så gärna ville se imorse. Förutom stövlarna som jag tyckte var snygga var det inte så mycket att yvas över. Det mesta var mest fult och konstigt. Den som valt ut det hela skulle köpa upp sig på en farfarströja att ha både som klänning och tröja! Frågar du mig så tycker jag inte att en farfarströja har något berättigande alls. Fulare sak får man väl leta efter, inte ens vid en alpsemester kan den få följa med. Den kanske skulle passa om man behöver hugga ved på landet, men en dam hugger aldrig ved, så nej ingen farfarströja i min garderob.

Jag blir så trött

när jag går in på Expressens hemsida och det inte går att plocka fram bildspecialen med mode. Jag vill faktiskt se var de snygga stövlarna kommer ifrån.

Svårt att vara vacker när det regnar

jag orkar faktiskt inte ens försöka. Just nu är jag helt omålad (kan ju ändra sig under dagen). Klädseln består av jeans, blus och ylletröja. Över det har jag en svart fleecejacka och min nya regnkappa i vitt med grå prickar från Didriksen. Inga gummistövlar, men det var inte långt ifrån att de fick följa med ut idag.

RSS 2.0