Panna cotta med limemarinerade bär

Har jag gjort iordning nu inför morgondagens middag.

Panna cotta

3 blad gelatin
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
ev lite rom

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur den, lägg den i grädden
Tillsätt sockret och låt blandningen sakta koka upp under omrörning. Tag kastrullen
från spisen och tillsätt gelatinbladen. Var noga med att lösa upp gelatinet helt. Tänk
också på att gelatin inte ska koka, då förlorar det effekten.
Sila blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i små portionsformar. Ställ svalt.

Limemarinerade bär

250 gram skogsbär eller andra frusna bär
1 lime
1/1 dl strösocker

Riv skalet av limefrukten  på ett mellangrovt rivjärn
Lägg bären i en skål och strö limeskalet över bären.
Fördela sockret  över bären.
Pressa det som återstår av imen och häll saften över bären.
Rör försiktigt om och låt blandningen stå i kyl, gärna över natt

Det här är en dessert som smakar så mycket i förhållande till nedlagt arbete.
Yummie.........................

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0