Tokshopping

Jag har ägnat mig åt serious shopping och förträngning. När jag slutat förtränga ska jag skriva om vad jag shoppat och kanske lägga in bilder. Kan väl säga så mycket att jag är en bra kund hos Kaplans. Huga!

Titanic

I dag har jag varit på den fantastiska utställningen Titanic arrangerad av Sjöhistoriska museet. Jag tror aldrig att jag varit så överväldigad och berörd av en utställning. Den var helt enkelt fantastisk! Min pappa var till sjöss under många år och min farfar var sjökapten under hela sitt yrkesverksamma liv. Pappa berättade mycket, men jag var väl aldrig den bästa på att lyssna. Det ångrar jag nu. Samtidigt så måste mycket av det han berättade ändå ha fastnat, mitt intresse finns ju och jag har faktiskt ganska goda kunskaper när det gäller sjöfart och sjöfartshistoria. Jag tror ändå att jag ska försöka forska lite och se vad jag kan hitta, både om pappa och farfar.

Lite shopping blev  det idag också, svårt att undvika när man är omringad av affärer. Ett läppglans från Isadora, rea på Åhlens för 29 kr. En plyschjacka från Juice couture inhandlad på Mrs H. En snygg petrolblå färg samt en supertuff kjol från RL.

Nu tror jag att budgeten är mer än spräckt så jag får väl hålla mig lugn ett tag. Känns ju inte som om jag vill ha något just nu heller. Nu ska jag forska vidare på ämnet Titanic.

Nu har det

varit tyst väldigt länge. Jag har inte orkat med någonting, allra minst mig själv. Lite shopping har jag orkat med, men inte ens det har känts roligt. Inte ens träningen har varit rolig. Men det ska bli ändring på det nu. Idag har jag varit iväg och kört ett hårt spinning pass för Lena B. Hon är bara så bra, får mig att orka det där lilla extra. Ska iväg imorgon också, eftersom Lena kör ett pass då också. Jag ska köra både spinning 45 minuter och core 30 minuter. Känner ju behov av att tighta till mag och rumpa lite. Just nu ser jag ut som om jag är gravid i femte månaden och det är jag ju absolut inte.

Vad har jag shoppat? En snygg klänning/blus i vit bomull, med superläckra knappar, alla olika. Den köpte jag på Maritzas outlet på Högbergsgatan. På Maritza  på Götgatan köpte jag en snygg och väldigt orginell kappa. Även den har olika knappar med strass och pärlor. Precis min stil. Sedan har jag köpt den läckra bomullsblusen från Max Mara på NK det var halva priset, så jag kunde helt enkelt inte låta bli. När jag ändå höll på köpte jag ett par svarta bomullsbyxor, också på Max Mara. typiskt stapelvara.

Nästa vecka är det semester, jag ska bara sova, sola (om vädrets makter är med mig) och träna. Min väninna vill åka till sol och värme, men vi har lite delade meningar om när var och hur. Hon kan tänka sig att hitta en billig flygbiljett till Italien och sedan åka ned på vinst och förlust, fixa boendet på plats. Det vill jag absolut inte, jag vill att allt ska vara ordnat och klart när jag kommer ned. Hon vill vara borta 14 dagar gärna mer, jag kan tycka att det räcker med en vecka. Hon vill inte betala så mycket, jag betalar gärna bara jag vet att jag har någonstans att bo och kommer till ett resmål som jag tycker om. För några år sedan var vi på Rhodos, jag hade bokat resan och det var en riktig mardröm från början till slut. Jag kommer aldrig mer att åka till Grekland, finns inget där som lockar mig. Ischlo pischlo! Jag vill åka till Sardinien.

Just nu läser jag: Ers Majestäts olycklige Kurt av Lena Ebervall och Per E Samuelsson. En fantastisk bok om en fantastisk histora som utspelades under 30-40 talet och slutade i mitten av 60-talet. Boken handlar om Kurt Hajbys homosexuella relation till Sveriges dåvarande konung Gustaf V. Historien är ett bra exempel på att verkligheten ofta  överträffar dikten.

RSS 2.0