Varför jag är sjukskriven?

Jag kom på att jag nog inte skrivit om varför jag är sjukskriven. Jag äter litium för att hålla mig på samma trista planet som alla andra. Jag störs inte av att vara uppe i mani, det är min omgivning som stör sig på det. Jag tror ibland att det är min omgivning som är sjuk, inte jag! I alla fall så har litiumet förstört min sköldkörtel så under de två senaste åren, kanske längre har det inte funnits någon hormonproduktion där. Det förklarar varför min hy varit så dålig, mina naglar spruckit och mitt hår risigt som bara den. Dessutom har jag gått upp i vikt okontrollerat, konditionen har gått ned och jag har inte orkat göra något alls. Sista tiden augusti/september har jag bara legat hemma och frusit. Jag tror aldrig att jag har sovit så mycket i hela mitt liv. Vissa dygn känns det som om jag sovit 25 timmar och ändå varit trött. Nu har jag gjort massor av prover, lämnat blodprov för flera år framöver och hoppas att läkarna beslutar att operera bort eländet.

Kanske kan vi sedan återgå till ordningen!

Nytt år och nya löften

Så var det dags för 2010! Naturligtvis följer nya löften med det nya året. Jag har i alla fall några som jag ska försöka hålla.

*att gå ned i vikt, helst 20 kilo jobb

*att byta jobb

*att få ordning på ekonomin

Gå ned i vikt måste jag göra av praktiska och ekonomiska skäl. Jag kommer nästan inte i något som finns i garderoben, allt bara stramar och sitter alldeles för tajt. Hela garderoben är full av dyra kläder som bara hänger, snart är de helt omoderna.

Byta jobb, ja det bara måste jag göra även om mitt hatobjekt till chef faktiskt fattat ett enda klokt beslut, att säga upp sig och gå i pension 4 år för tidigt. Way to go Yvonne. Hade inte hon sagt upp sig så hade jag gjort det. Eller så hade jag bara dräpt kärringen rakt av.

Jag måste i alla fall byta jobb, för jag vantrivs något fruktansvärt. Det känns som om jag aldrig kommer att bli glad på jobbet mer. Kan jag sedan få ett jobb med bättre betalt så vore det ju underbart. Jag ska göra mitt bästa att få fart på mitt jobbsökande.

Efter att ha varit sjukskriven halvtid sedan september och heltidi sedan november så är ekonomin körd i botten. Jag har fått sälja en hel del av mina smycken, i och för sig så behövde jag väl rensa lite, men det är trist att behöva sälja för att behöva betala bolånen. Största delen av smycken har jag varit tvungen att pantsätta. Jag hoppas bara att jag kan lösa ut dem så småningom, ett av lånen räntar 1700 kr i månaden så det blir drygt. Ännu drygare blir att jag varje månad jag är sjukskriven förlorar nästan 10 000 kr efter skatt!

Ja, det finns ju lite att jobba på!

RSS 2.0